2019 11.11

Najdu Edu na posedu

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Hledání rozdílů je úkol, který mají všechny děti v oblibě. Kromě zrakové pozornosti a diferenciace si však děti v této knize procvičí především výslovnost, tvorbu vět, vyjadřování, logické myšlení, postřeh a smysl pro rým. Každý úkol je zaměřen na jednu hlásku. Text říkanky vždy vychází z tématu obrázku a děti mají za úkol doplnit chybějící slova do rýmu, kdy nápovědou jsou předměty či děje na obrázku. Pod obrázkem na protější straně jsou vypsána slova doporučená pro jeho popis a současně zaměřená k procvičování dané hlásky.

Publikace tohoto typu, propojující hledání rozdílů s logopedií, u nás doposud nevyšla. Je určena pro děti předškolního a mladšího školního věku a jejich rodiče, logopedy a pedagogy MŠ a ZŠ.

Autor: Jana Havlíčková a Ilona Eichlerová
Ilustrace: Vendula Hegerová
brož., 96 str., 249 Kč, zakoupíte na www.portal.cz

Jana Havlíčková a Ilona Eichlerová jsou klinické logopedky s dlouholetou praxí. V Portále jim vyšlo několik knížek: Já mám v krabici cukr a krupici, Velké logopedické pexeso 1–3, Logopedické pohádky a Kouká Mína do komína, Logopedické hádanky.

Ukázka z knihy

Publikoval(a) (153) 
Štítky: , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat