2012 23.08

Podpořte s námi čtení u dětí a pro děti!

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Vážení pedagogové
a zaměstnanci mateřských či základních škol,

v několika posledních letech si česká veřejnost začala pomalu uvědomovat problematiku ztráty zájmu o čtené slovo, a to jak u dospělých, tak i u dětí. Žijeme ve světě, který je v prvé řadě „obrazový“ – vnímáme a poznáváme skrze obrazy, vztahujeme se ke světu kolem nás prostřednictvím obrazů. Vizuální porozumění je velmi rychlé a pohodlné, na druhou stranu nás vede do určité pasivity. Děti jsou velmi citlivé k podnětům, kterými jsou obklopené, a takovýto pasivní přístup není vhodný pro jejich intelektuální ani duševní rozvoj. Děti vyrůstají v jazykově chudém prostředí, přičemž tento problém často začíná v rodinách, kde je mluvené či čtené slovo rodičů nahrazováno obrazovkou televize nebo monitorem počítače. Výsledkem je čím dál horší znalost jazyka, který je nástrojem myšlení – a to i matematického!

Cílem nakladatelství Amenius je přiblížit dětem svět knihy a čteného slova, ukázat jim krásu českého jazyka a prostřednictvím psaných příběhů podpořit jejich vrozenou představivost. Proto se kromě vydávání knížek zaměřujeme i na jiné formy podpory čtenářství u dětí a nezapomínáme na to, že čtení je v prvé řadě zábava! Ve spolupráci s mateřskými a základními školami spatřujeme dobrou cestu, jak šířit naše přesvědčení dál.

Pokud jste zaměstnankyně/zaměstnanec základní nebo mateřské školy a máte zájem o rozvoj čtenářské kultury u dětí, nabízíme Vám zajímavou spolupráci, která Vám zaručí stálé slevy na knížky pro děti a různorodé akce spojené s četbou a tvůrčím psaním.

Spolupráce spočívá v uzavření jednoduché smlouvy mezi Vámi a nakladatelstvím Amenius, kdy Vy se stanete důvěrníkem mezi vaší školou či školkou a námi. Tak budete moci objednávat knížky za výhodné ceny nebo se zapojit do literárních akcí pro děti z Vaší školy či školky. Knížky z našeho katalogu můžete nabídnout dětem ve třídách nebo si jimi vybavit školní knihovnu, případně je použít na hodiny čtení s dětmi a zpestřit jim tak výuku. Důvěrníci budou za svoji zodpovědnou práci odměněni.

V současné době se můžete těšit na akci, která proběhne od 1. 9. 2012 – 15. 10. 2012 (nebo do vyprodání zásob) s názvem 1 + 1 zdarma. Tato velmi výhodná nabídka spočívá v tom, že při koupi jednoho titulu obdržíte stejný titul zdarma. Tedy v případě objednávky dvou a více kusů jedné knihy zaplatíte pouhých 50% z celkové reálné ceny knih!

Vy i děti si určitě vyberete z naší nabídky krásné dětské literatury, která malé čtenáře vede zábavnou formou k porozumění a vzájemné toleranci.

Objednávat můžete prostřednictvím e-mailu info@amenius.cz nebo vyplněním našeho kontaktního formuláře v rubrice „Kontakt“. Prosíme o zaslání následujících údajů:

  • Jméno a příjmení kompetentní osoby
  • E-mail a telefonní spojení
  • Adresa školky nebo školky

Jestli Vás nabídka 1 + 1 zdarma zaujala, jsme rádi, pokud máte zájem o další vzájemnou spolupráci, prosím, nezapomeňte nás také kontaktovat! V případě zájmu také můžete sledovat naši rubriku „Knihy pro školy a školky“ na www.amenius.cz nebo nám zaslat Vaše vlastní návrhy na spolupráci.

Těšíme se na naši spolupráci a nové podněty od Vás!

Vaše nakladatelství Amenius

Publikoval(a) (114) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat