2012 09.04

Potěšte své děti i sebe knížkami Miloše Kratochvíla

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Knihy Miloše Kratochvíla získaly již řadu ocenění (Výroční cena Fragmentu 2006, Výroční cena Mladé fronty 2009, Zlatá stuha 2010, White Raven Avards 2011…) a právem se tak řadí mezi oblíbené dětské spisovatele. Atraktivní čtení pro děti od 5 let, které zaujme nejen laskavým příběhem, humorem ale i krásnou češtinou. Na eshopu www.famfarum najdete řadu jeho knih. Vybíráme pro Vás tyto:


Modrý Poťouch (cena Zlatá stuha v kategorii Knihy pro začínající čtenáře). Poťouch bývá různě velký a různě barevný. Každý Poťouch má trumpetkové našeptávadlo, dva z pěti prstů na ruce výrazně delší, těm se říká popichovadla, a zbylé tři prsty jako přísavky. Štětiny na šišaté hlavě se odborně nazývají svědidla. Co se svědidel týká, může být Poťouch blonďák, rezatec i černoštětináč. Nijak zvlášť na tom nezáleží, protože všichni Poťouchové jsou neviditelní! – Tohle je jediná knížka, kde je můžete vidět.

Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a já je úsměvným vyprávěním malého kluka o nejkouzelnějším a nejvoňavějším období roku.

Draka je lepší pozdravit aneb o etiketě (kniha byla oceněna v roce 2009 v soutěži Zlatá stuha v kategorii Literatura faktu pro děti a mládež). Slušnému chování je potřeba se učit již od útlého věku. Aby ale děti neodradily suché poučky či odtažité kárání, rozhodli se autoři učit je etiketu prostřednictvím příběhů. Je v nich ukryto poselství o tom, že má člověk vždy slušně zdravit, prosit i děkovat, že si musí po sobě uklízet, neničit věci, dělit se s ostatními, že nemá být lhostejný ke svému okolí. Ke každému příběhu je připojen rádce pro rodiče, jak mají ratolesti dobrému chování učit, i tipy na to, jak vlastně takové dobré chování vypadá (například u stolu). A nakonec, aby se to všechno dobře pamatovalo, nechybí pěkná básnička.

Širší nabídku kvalitních dětských knih najdete na www.famfarum.cz

Publikoval(a) (260) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat