2013 06.07

Prázdniny s knihou

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

logo amenius.jpgRok se rokem sešel a opět jsou tu prázdniny. Období pro děti určitě radostné,  rodiče si ale lámou hlavu, jak své potomky zabavit, čím jim jejich prázdninový čas vyplnit. Při odjezdu na dětské tábory, dovolenou u moře, či k babičce a dědovi na venkov nezapomeňte svým ratolestem přibalit do batůžku knihu. Ta je nejlepším přítelem ve chvílích radostných, ale i smutných.

Dnešní doba přeje spíše počítačům, mobilům, elektronickým čtečkám knih, nezapomínejte na poctivou knihu – krásná titulní stránka, vůně papíru, formát knížky, to vše v nás zanechává vzpomínky.

Čtěte se svými dětmi, prohlížejte knížky, prožívejte příběhy hrdinů společně. Za ten nádherný pocit to určitě stojí. I když vám někdy bude připadat, že čtete pořád stejnou knihu a ta Zlatulka či Kuřátko v obilí vás pronásleduje na každém kroku, nepřipravujte se o tyto chvíle. Děti potřebují slyšet stále dokola stejné příběhy. Dává jim to pocit jistoty, bezpečí, vaší blízkosti. V té chvíli patříte jen jim. Vzpomínejte na pohádky, které vám vyprávěli prarodiče, určitě vás zahřejí u srdíčka. Krásné vzpomínky vás navrátí do doby, kdy jste byli malí.

Ztrácíte se v nepřeberném množství knížek, které dnešní trh nabízí? Ráda bych Vám doporučila příjemnou četbu pro letní dny od nakladatelství Amenius, které vydává knihy pro děti, mládež, ale i pro dospělé. Ve svých projektech se snaží probudit u dětí i dospělých zájem o knihy, a  to jak o čtení, tak i psaní knížek. Z tohoto důvodu proto vedle knih známých autorů vydává také knihy autorů začínajících.

brisko briskoPrvní z knížek, které stojí za zmínku je
Bříško, bříško, kdo v Tobě bydlí?

Kniha autorky Miriam Peškové je určena pro nejmenší děti, kterým osvětluje tajemství početí, těhotenství a porodu. Jednotlivé kapitoly knihy seznamují dětské čtenáře s průběhem těhotenství a vývojem plodu. Knížka je tak vhodná jako průvodce dítěte matčiným těhotenstvím. Prostřednictvím krásných ilustrací a vtipných veršovaných přirovnání si dítě dokáže lépe představit, jak se jeho malý bratříček či sestřička v matčině bříšku vyvíjí a roste. Knížka Bříško, bříško, kdo v Tobě bydlí? je vhodnou literaturou nejen pro děti, ale také pro dospělé, kteří v ní naleznou pomocníka v otázkách, co a jak říci svým dětem o vzniku života.

Kniha Bříško, bříško, kdo v Tobě bydlí? Nenechává nikoho na pochybách, že zrození nového života je největším zázrakem na Zemi.

Kniha Bříško, bříško, kdo v Tobě bydlí? podporuje charitativní projekt Nadace Naše dítě, jehož zakladatelka a ředitelka Zuzana Baudyšová se stala autorkou předmluvy. V roce 2008 se knížka Bříško, bříško, kdo v Tobě bydlí? dostala v anketě SUK mezi top 10 nejoblíbenějších knih pro děti.

Knížka je určena pro děti od 3 let a je možné ji zakoupit u všech dobrých knihkupců po celé ČR, nebo na stránkách nakladatelství Amenius, kde se také dozvíte další informace o knize.

jak-zviratka-pekla-kolace-knihu-vydalo-nakladatelstvi-ameniusPro deštivé dny se Vám zajisté může hodit kniha
Jak zvířátka pekla koláče.

Hezký veršovaný příběh pro děti o tom, jak zvířátka pekla koláče. Podle získaného receptu shromažďují potřebné suroviny, ze kterých pečou koláče. Každý přinese přísadu, kterou získá vlastním úsilím. Recept je také uveden v knize a každý si podle něj může doma upéct své vlastní koláče. Kniha je doplněna bohatými ilustracemi se zvířátky. Díky této knížce dokážete s dětmi vytvořit ty nejúžasnější koláče.

promeny-lasky-ameniusPro dospívající dívky, ženy i muže je vhodný titul  Proměny lásky, také z produkce nakladatelství Amenius. Kniha Proměny lásky je souborem vybraných skutečných povídek o lásce, které byly postupně uveřejňovány v různých časopisech a získaly značnou čtenářskou oblibu. Jsou to příběhy plné vroucného citu, něhy, ale také nepostrádají jemný humor. Léto, slunce, dovolená je spojováno s romantikou , sbližováním, ale i erotikou. Ne všechny povídky mají šťastný konec. Někdy si láska bere opravdu velkou daň.

Vybrali jste si? Navštivte stránky nakladatelství Amenius http://www.amenius.cz.

Užívejte léto plnými doušky a jak jinak, než s knihou.

Publikoval(a) (172) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat