2010 07.04

Předškolákovy týdeníčky pro chytré hlavičky

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

http://www.prochytrehlavicky.cz/predskolak/predskolakovy-tydenicky-pro-chytre-hlavicky.html
Milí rodiče, dostává se vám k nahlédnutí první komplexní příprava předškoláka na našem knižním trhu.

Je koncipována k 9 měsíční přípravě dítěte do školy i pro život. Na rozdíl od stávajících publikací zahrnuje i praktickou a pohybovou přípravu předškoláka. Komplet obsahuje i důležitý motivační prvek – nálepky za splněné úkoly – celkem 160 nálepek. Díky tomu se možná mnohé děti budou dožadovat splnění úkolů navíc, aby si mohly nalepit další nálepku. Rozhodnutí k urychlení práce s publikací záleží na vás, je-li dítě šikovné a práce jej baví, může zvládnout projití publikace opravdu za mnohem kratší dobu. Následně si dítě může samo prohlížet vyplněné sešity, obtahovat již vyplněné grafomotorické úlohy v Jízdě tužkou, apod.

Již během testování jsme zaznamenali významný pokrok našich dětí – rozkreslily se, zlepšily se jejich pohybové schopnosti, po projití předčíselných představ a jednoduchého počítání začaly dokonce samy sčítat čísla.

Také je vidět významnější pokrok u dětí, které prošly naší předchozí vzdělávací publikaci Říkačky pro chytré hlavičky – na základě hraní si s písmenkovým pexesem již před dosažením šesti let poznaly písmena, samy pojmenovávaly obrázky, které mnohdy nepozná ani dospělý (ťuhýk, ďas, yzop a další :-)) a citovaly získané znalosti v oblasti zdravého životního stylu, přírodních zákonitostí – počet končetin u zvířat jako je pavouk, beruška.

Publikace by měla být vodítkem rodičům pro procvičování všeho uvedeného v praktickém životě, např. při čekání na kroužek můžete dítěti ukazovat na obou rukách různý počet vztyčených prstů, dítě ukazuje, kde je jich více, kde méně, šikovnější určí i o kolik. Stejně tak můžete v praxi procvičovat tvary, barvy, paměť, protiklady apod.

Publikace byla otestována na 5letých dětech.

Obsahuje více než tisíc ručně kreslených obrázků.

Stříhání je uvnitř publikace koncipováno tak, aniž by se porušila vazba knihy, zůstává předškolákovi k opakování nejen v předškolním roce, ale i v průběhu školní docházky.

Děti hned v úvodu oslovuje Chytroočko. Kdo to je? Čtěte dále:

Ve složce najdete následující publikace:

Součástí dále jsou: Kosmická mapa o velikosti A1 (594 × 841 mm) k nalepení nálepek za splnění úkolů

Nálepky

Příloha o velikosti A4 s geometrickými tvary a botou:

Ukázky z Předškolákových týdeníčků i z publikace pro děti od 0 do 8 let Říkačky pro chytré hlavičky naleznete na www.prochytrehlavicky.cz

Nakladatelství Babyonline, s.r.o. je také provozovatelem portálu – praktického průvodce moderních rodičů www.babyonline.cz

Na stránkách portálu naleznete mnoho užitečných informací týkajících se dítěte a jeho návštěvy kolektivního zařízení (školky, jesle), předškolní přípravy, zápisu do školy, školní zralosti i prvního roku ve škole: http://www.babyonline.cz/vzdelani-aktivity.html

Tvořivé hry pro předškolní děti ve věku 3 až 5 let, grafomotorika pro předškoláky a opakování na prázdniny pro prvňáčky naleznete v Bonusu pro registrované: http://www.babyonline.cz/o-baby-on-line/registrace/bonus.html

Hodně zábavy a úspěšný vstup do první třídy přeje kolektiv autorů Předškolákových týdeníčků pro chytré hlavičky!

Publikoval(a) (2 298) 
Štítky: , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat