2012 12.01

Výlet do Pekla

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Všechny děti touží zažít něco tajemného a dobrodružného. Paní učitelka jedné neposedné třídy je stejného názoru, a proto pro děti uspořádá výlet do obce Peklo. Děti se ocitnou v podivuhodném penzionu, kde na ně ze všech koutů koukají čerti ze dřeva nebo z keramiky. Pan hostinský vaří jídla s pekelnými názvy a děti straší vymyšlenými čertovskými historkami Jednou po setmění se zvenku začne ozývat podivný hluk… Tři nebojácní chlapci a jedna dívka se vydají za tajemnými zvuky a najdou vchod do skutečného pekla. Ve všech pohádkách platí, že co peklo jednou schvátí, to už nenavrátí. Děti ale mají štěstí, že se seznámí s malým čertíkem, a díky němu se opět dostanou zpátky. Knihu doprovázejí netradiční počítačové ilustrace Jany Valentovičové.

informace o autorovi: Mgr. Pospíšilová Zuzana je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti.

autor: Pospíšilová Zuzana, ilustrátor: Valentovičová Jana
GRADA, ediční řada: Čtení pro prvňáčky

Publikoval(a) (300) 
Štítky: , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat