2024 01.02

Vyrábíme s dětmi- vánoční stromeček ze šišek se svítícím řetězem

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Minulý rok jsme vyráběli s dětmi nejrůznější vánoční dekorace a jedna mě opravdu nadchla, tak jsem si řekla, že se s Vámi musím podělit o návod. Jedná se o menší dekorativní stromeček ze šišek, který doporučuji dozdobit LED řetězem na baterie a nejrůznějšími ozdobami buď z výtvarných potřeb, případně vystřiženými, nebo sušenými. Nazdobený stromeček je dle mého názoru velmi pěkný a výroba přitom není nijak složitá.

Co všechno budeme pro výrobu stromečku potřebovat

Základem tohoto vánočního dekorativního stromečku je kužel z polystyrenu, který se dá běžně koupit ve výtvarných potřebách, případně objednat přes internet a dále pak šišky. Šišky by měly mít pokud možno přibližně stejnou velikost a neměly by být moc podlouhlé- ideální jsou z borovice. Viděla jsem je sice prodávat v OBI, ale za tu cenu určitě nestály. Mnohem lepší je udělat si s dětmi vycházku do lesa, spojit ji s poznáváním přírody a hledáním borovic, které dnes bohužel nenajdete na každém rohu, ale objevit se dají. Z mé zkušenosti je lepší nasbírat šišky, které jsou ještě zavité a následně je dát do asi na hodinu do trouby na nějakých 150 stupňů. Poté je nechte nejlépe přes noc vychladnout a postupně se otevřít. Dále budete potřebovat nějaké dekorace pro dozdobení a úplně nakonec doporučuji umístit na stromeček malý světelný řetěz s mikro LED diodami na baterie.

Začínáme s výrobou, aneb jdeme do toho a půl je hotovo

Šišky můžete na kužel lepit nějakým rychleschnoucím lepidlem, ale doporučuji ideálně tavnou pistoli, se kterou se mi pracovalo velice dobře. Začněte od spodní řady a postupně přidávejte další řady šišek směrem nahoru, až dojdete ke špičce stromku. Následuje dozdobení- opět využijte uchycení pomocí tavné pistole. Nahoru doporučuji dát hvězdu a stromeček omotat vánočním světelným řetězem, který jsem já osobně koupila ve výtvarných potřebách.

Publikoval(a) (30) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat