2019 13.12

Ella v Laponsku

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Ella a celá její třída vyhrála pobyt na sluncem zalité pláži kdesi u moře. Tak proč jim kapitán letadla přeje při vzletu šťastnou cestu do Laponska? Kam se poděly kufry? A jak je možné, že tatínek pana učitele je ve Finsku zodpovědný za nadělování vánočních dárků? Ještěže má Ella za ušima a je jí vše okamžitě jasné: pan učitel chce děti vyměnit za vánoční skřítky, protože ti dosavadní už chtějí do důchodu. Kolotoč mylných domněnek a nejlepších úmyslů přivádí Ellu a její kamarády do pravých laponských závějí, aby se z nich celá třída i s popleteným panem učitelem a jeho trpělivou ženou ale nakonec šťastně a ve svornosti vyhrabali zase zpátky do letadla domů.

Volné pokračování úspěšných knih Ella ve škole a Ella a její kamarádi je určeno především čtenářům ve věku od 6 do 10 let. Poprvé ve vyprávění o Elle jde také o knihu s jedním kontinuálním příběhem a nikoliv o sled několika drobnějších historek.

Autor: Timo Parvela
Ilustrace: Magda Veverková-Hrnčířová
Překlad: Alžběta Štollová
Př., 136 str., 249 Kč, zakoupíte na www.portal.cz

Ukázka z knihy

Timo Parvela je původní profesí učitel, píše pro děti i pro dospělé a ve Finsku je v oblasti dětské literatury nepopiratelnou hvězdou. Jeho knihy byly přeloženy do více než třiceti jazyků a získal za ně řadu ocenění. Série o Elle patří k těm vůbec nejpopulárnějším. V Portále již vyšly knihy Ella ve škole a Ella a kamarádi.

Publikoval(a) (32) 
Štítky: , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat