2012 24.05

HARIBO Konfekt – jednička mezi lékořicovými produkty HARIBO

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Jedni ji milují, druzí ji zcela zavrhují – lékořice zkrátka nenechá svou chutí ani vůní nikoho chladným. Všem milovníkům „sladkého dřívka“ je jistě dobře známá produktová řada cukrovinek HARIBO s lékořicovou příchutí a mezi nimi i HARIBO Konfekt, jeden z nejoblíbenějších výrobků společnosti HARIBO. Ve stogramovém balení se skrývá směs těch nejlepších cukrovinek s příchutí kořene této modře kvetoucí trvalky.  Ať už sáhnete po kterémkoli bonbonu z HARIBO Konfekt, skvěle si pochutnáte a objevíte jedinečné spojení smyslné vůně a specifické chuti lékořice v kombinaci s lahodnou želatinou.

„Lékořicové výrobky HARIBO jsou po celém světě velmi populární  a patří ke světové špičce ve své kategorii. Naše společnost je nabízí v mnoha tvarových i chuťových variantách, od lékořicových šneků, přes tyčinky až po bonbony obalované v cukru či soli,“ říká Rostislav Němec, jednatel společnosti HARIBO CZ s.r.o. „Výroba lékořicových cukrovinek začala ve společnosti HARIBO v roce 1925, kdy vznikla první lékořicová tyčinka. Následovali světově  známí lékořicoví šneci, později se přidaly další, dnes již tradiční a populární výrobky. Produkt HARIBO Konfekt je mezi nimi jasnou jedničkou. Věřím, že si každý najde ten svůj „nej“ bonbon. V tomto stogramovém balíčku je totiž opravdu z čeho vybírat,“ dodává Rostislav Němec.

HARIBO Konfekt obsahuje směs lékořicových bonbonů. Při jejich výrobě se kombinuje měkká lékořice s želatinou a dalšími ingrediencemi a vzniká tak široká škála chutí i tvarů. Ať už jde o proužky, kostičky nebo rolky, s náplní i bez ní, měkká lékořice se nejprve lisuje, teprve pak se k ní přidávají další suroviny.

Využití kořenů rostliny lékořice, až dva metry vysoké trvalky, má svoji dlouhou tradici a historii, a to jak v potravinářství, tak v lékařství. Lékořice byla například i oblíbenou pochoutkou francouzských hrdinů v románu Knoflíková válka a své o ni ví i Václav Neckář, který s její pomocí ve svém hitu léčí lásku. Nechte se inspirovat i vy její skvělou chutí a v sáčku HARIBO Konfekt  si vyberte tu svoji „nej“ cukrovinku.

Hans Riegel založil společnost HARIBO v roce 1920 pod názvem HARIBO – Hans Riegel Bonn. O dva roky později vytvořil „Tančícího medvídka“  – figurku z želé s ovocnou příchutí. Tato figurka se stala později světově proslulou  jako HARIBO „Zlatý medvídek“ – „Goldbären“.  Své želatinové výrobky dodává téměř do stovky zemí světa. „Zlatí medvídci“ jsou vyráběni z želatiny přírodního původu. Od poloviny třicátých let dodnes jsou prezentovány produkty HARIBO známým sloganem: „HARIBO chutná malým, stejně tak i dospělým“.

Publikoval(a) (341) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat