2012 05.11

Hra Rexi, podej – předškolní děti si Rexe zamilují

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Rex, roztomilý mluvící pes, má pro děti připravenou pohybovo-paměťovou hru Rexi, podej!  určenou předškolním dětem a rodičům, kteří preferují  “školu hrou”.  Hra učí děti rozpoznat barvy, tvary a čísla, trénuje jejich paměť a soustředění. Rodičům udělá určitě také radost skutečnost, že hra je interaktivní. Děti dostávají od Rexe zpětnou vazbu, zda se jim zadaný úkol podařilo splnit, a v případě neúspěchu také povzbuzení, aby se pokusily úkol splnit znovu. Navíc jsou pravidla vytvořená tak, aby se děti při plnění úkolů pohybovaly, což je pro ně velmi prospěšné a skvěle je to zabaví.

Pejsek Rex má v batůžku na zádech schovaných 12 barevných kostí, na kterých jsou čísla, písmena a tvary. Karty se z batůžku vyjmou a náhodně rozmístí po místnosti.  Hra se zahajuje zmáčknutím psíkova čumáčku.  Rex řekne dětem, jakou kartu mají přinést. Děti se rozprchnou po místnosti a s kartou, kterou považují za správnou se vrátí a Rexe s ní nakrmí. Obratem se od Rexe dozvědí, zda vybraly kartu správně, nebo se spletly a mají hledat dál. Kdo najde nejrychleji nejvíce správných karet, ten vyhrává.

Hra Rexi, podej nabízí možnost vybrat si ze dvou úrovní obtížnosti v závislosti na věku a znalostech dítěte. Na první úrovni nazvané “Štěněcí hra barev” se děti učí rozpoznávat barvy, na druhé úrovni  s označením “Velká psí výzva” se učí čísla a tvary.  Další výhodou hry je, že ji mohou hrát děti s Rexem samy nebo s dalšími až třemi kamarády či sourozenci.  Hra tak osciluje od klidné výukové hry po energickou honičku podle počtu zúčastněných dětí.

Balení obsahuje jednoho roztomilého mluvícího pejska a dvanáct barevných kostí, které se schovávají v Rexově batůžku na zádech. Plnit batůžek kostičkami děti velmi baví, karty jsou navíc díky tomu v bezpečí před ztracením nebo založením a vždy připravené pro novou hru.

www.mattel-katalog.cz

Publikoval(a) (646) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat