2011 11.11

Jak se rodí bio aneb s Bijáčkem na ekostatku

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Nedávno se mě dostala do rukou pěkná kniha, která hravou formou seznamuje děti s problematikou výroby biopotravin. Chcete, aby se vaše děti dozvěděly, jak se opravdu žije na statku, jaký je rozdíl mezi ekologickým zemědělstvím a tím druhým?

Nabízíme vám ke společným chvílím novou publikaci, kterou vydala PRO-BIO LIGA. Plně ilustrovaná publikace je 36-ti stránkový průvodce světem produkce a výroby biopotravin v režimu ekologického hospodaření. Ilustrace výtvarnice Jitky Petrové jsou doplněny popisným a encyklopedicky stručným textem Jany Průšové, která je i autorkou konceptu knihy.

Oslík Biáček během šesti kapitol provází čtenáře zrodem biopotravin, které mohou najít na stole třeba při snídani, tedy vznikem chleba, sýru, čaje, ovoce, zeleniny a vajec. Popis zachycuje cestu od pole, sadu a pastviny až na stůl. Sedmá kapitola je věnována životu na ekostatku a zachycení práce rodiny ekosedláka během jednoho dne. V poslední, tj. osmé kapitole představuje Biáček dětem ostatní zvířata žijící na statku.

Celou knihu najdete na webovém vzdělávacím projektu www.biacek.cz založený na ilustracích z knihy. Zde si můžete celou knihu prohlédnout, ukazovat dětem, jak to chodí na statku. Publikace vznikla díky laskavé podpoře MZe a členů sdružení PRO-BIO LIGA, je vytištěna na recyklovaném papíře a má kroužkovou vazbu.

Zde vstoupit a prohlédnout si knihu: www.biacek.cz


Zajímá vás tato problematika, chcete se o ní dozvědět více, jaké bioakce lze navštívit, co si můžete uvařit z biopotravin? Navštivte tyto stránky: www.biospotrebitel.cz/biospotrebitel

Publikoval(a) (391) 
Štítky: , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat