2012 15.07

Soutěž – Sedm větrných pohádek

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Milé děti,
na tomto obrázku je pan malíř a jeho pejsek Mates. Za pařízkem vykukuje jedna houba, kterou můžeme sbírat. Je moc dobrá do polévky, do smaženice i naložená v octě.

Odpovíte-li správně na následující dvě otázky a přiložíte obrázek, můžete vyhrát knížku Sedm větrných pohádek, ze které obrázek pochází. Knížku napsala Lucie Křesťanová, ilustrovala ji Zdeňka Š…tudlarová a vydalo ji nakladatelství Brána. Dozvíte se v ní třeba o lese Větrově, kde to hodně fouká, protože mu vládne mocný a spravedlivý Pán větru, o štěněti, které plivalo žáby, ale také o tom, jak se lesní králíci naučili počítat a jak se stal hřib Bedřich skřítkem.

  1. otázka: Jak se jmenuje jedlá houba na obrázku?
  2. otázka: Jaké rasy je pejsek Mates?

Připojte obrázek, jak to podle Vás vypadá v lese Větrově a své odpovědi (včetně kontaktních údajů ) zasílejte do 30.7.2012 na adresu redakce:
Nakladatelství Via Stile s.r.o. , U Pily 944, 273 51 Unhošť nebo elektronicky (odpovědi + scan obrázku) na soutez@babybook.cz

Vybrané obrázky budou otištěny v novém čísle časopisu Babybook. Redakce odmění nejkrásnější obrázky, podmínkou jsou správné odpovědi i na otázky. Těšit se můžete na knížku a další zajímavé ceny.

Přejeme vám mnoho štěstí v soutěži!
Více informací na: www.babybook.cz

Publikoval(a) (151) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat