2013 15.02

Trpaslík v trávě spí

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Bez názvu - 1Soubor vět s obrázky k nacvičování a upevňování výslovnosti hlásek R a Ř

Ve vývoji výslovnosti dětí se většinou nejpozději objevují hlásky R a Ř. Proces osvojování těchto hlásek bývá někdy problematický. Jsou-li tvořeny hlásky R, Ř nesprávně nebo chybí-li v řeči dlouhodoběji, je nutné vyhledat pomoc odborníka, který posoudí stav mluvidel dítěte nebo dospělého klienta, jeho individuální vývoj a zvolí správný postup nácviku hlásek. Hlásky R a Ř se nacvičují pod vedením logopeda a automatizují se postupně ve slovech a pak ve větách.

Publikace obsahuje soubor vět s hláskami R a Ř v různých pozicích ve slovech a ve větách. Každá věta je doplněna obrázkem, který motivuje děti k opakování a dotváření věty a slouží k samostatnému rozvíjení vět a slovní zásoby.

Kniha není návodem, jak hlásky R a Ř vyvozovat, ale pomůckou k upevňování těchto hlásek v řeči s možnostmi dalšího využití v jazykové oblasti. Je určená logopedům, logopedickým asistentkám, rodičům, speciálním pedagogům.
Mgr. Irena Klimková je klinická logopedka.

Knihu můžete zakoupit zde.

Publikoval(a) (1 375) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat