2015 03.09

Výtvarná dramatika v pedagogické praxi

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Bez názvu - 1Netradiční činnosti pro předškolní a školní věk

Kniha nabízí vhled do problematiky výtvarné dramatiky, seznamuje s významem výtvarně-dramatických činností a metod práce. Představuje tvořivé výtvarně-dramatické činnosti, jež byly ověřeny v praxi mateřských, základních i speciálních škol a odpovídají požadavkům Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní i pro základní vzdělávání.

Autorka vysvětluje pojem „výtvarná dramatika“, možnosti a přednosti spojování dramatiky a výtvarných činností. Popisuje také některé alternativní výtvarné přístupy, které čerpají z uměleckých směrů 20. a 21. stol., staví na výtvarném experimentu a zážitku, pomáhají sebepoznání a poznání druhých i k naplňování cílů dramatické a výtvarné výchovy.

PaedDr. Ivana Bečvářová pracuje jako interní vyučující na Vyšší odborné škole sociální a Střední pedagogické škole v Prachaticích (VOŠ a SPgŠ). Pořádá metodické semináře zaměřené na experimentální a alternativní přístupy ve výtvarné a dramatické výchově, hru a zážitkové formy výuky. Věnuje se diagnostice dětského výtvarného projevu a artefiletickým přístupům, které mají vypovídací charakter a pomáhají dětem překonávat specifické potíže. Pořádá samostatné výstavy a publikuje.

K zakoupení zde: Výtvarná dramatika v pedagogické praxi

Doporučujeme také knihy Výchova prožitkem, Dívej se, tvoř a povídej nebo Metody dramatické výchovy v MŠ.

Publikoval(a) (175) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat