2016 27.01

Výzva pro všechny starostlivé rodiče: nepodceňte bezpečnost na kole!

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

detska-helma-na-koloNepodceňte kvalitu výbavy pro Vašeho malého cyklistu! Velmi pečlivě byste se měli zaměřit především na ochranu hlavy. Dětské helmy na kolo mohou působit jako prodloužená ruka tam, kde jste na své dítě již moc krátcí a ušetří Vám plno vrásek na čele!

Vyberte tu správnou helmu!

Správným výběrem dětské helmy na kolo se dá předejít mnoha vážným úrazům. A to i z pádů, které na první pohled vůbec nevypadají dramaticky! To Vám potvrdí každý profesionální cyklista.Prvním krokem proto musí být důkladné změření hlavy. Nejčastější pomůcka je krejčovský metr, který použijeme přibližně centimetr nad obočím. Až budete mít hlavičku přesně změřenou, můžete přejít k samotnému výběru.

Dětská helma pro nejmenší má obvod 44 cm, a to při úplném zapnutí. Rozměry jdou od této hranice dále, většinou jsou klasicky označovány jako „S“, „M“ a „L“. Na dnešním rozsáhlém trhu v klidu vyberete dětskou helmu na kolo i pro tu největší makovici! Při zkoušení přilby se nenechte ovlivnit otrávenými obličeji svých ratolestía zkontrolujte následující. Dětská helma na kolo zásadně nesmí přepadávat (ani při rozepnutí!), její přední část by měla zasahovat doprostřed čela, a pod zapnutý řemínek by se měly vejít maximálně dva prsty.

Užijte si s Vaším dítětem pořádné cyklovýlety!

Cyklovýlety s nejmenšími jsou oblíbeným způsobem jak strávit společný čas. Děti jízdu na kole zkrátka milují, a i výběr přilby může ovlivnit jejich celkový zážitek. Obvykle tyto výlety probíhají v letních měsících, proto by kvalitní dětská helma na kolo měla mít dobrý odvětrávací systém, nejlépe 11-ti otvorový. Váha také udělá svoje. Jízda může trvat i několik hodin, a ani Vy byste přece nechtěli mít na hlavě zbytečné závaží! Proto se ujistěte, žepřilba nebude vážit přes 220g.

Zjistili jste, že stávající helma není to pravé? Chcete udělat správné rozhodnutí při výběru první helmy? Navštivte nás na e-shopu Cool kola!

Publikoval(a) (34) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat