2010 03.10

Za zvířátky do pohádky

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Pro děti ve věku kolem 3 let, kdy jim obvykle již nestačí prohlížet si leporela a přitom běžné pohádkové příběhy jsou na ně ještě moc dlouhé, se velmi obtížně hledají vhodné knížky. Důležitá jsou přiměřená délka příběhu, jeho srozumitelnost (např. příběhy bez ironie, které malé děti nerozumí, jednoduché věty, správná volba slov…) a bohaté ilustrace. Z tohoto důvodu si vás dovolujeme upozornit na dotisk knížky Za zvířátky do pohádky, která tato kritéria splňuje.

Knížka obsahuje deset příběhů zvířátek. Některé jsou velmi krátké, jiné o něco delší. V příbězích zvířátka prožívají příhody, které malým dětem jemně představují různé stránky vzájemného soužití, o které je třeba pečovat, například držet slovo, respektovat druhého apod.

Náš názor: Pěkná, milá kniha pro malé děti. Příběhy jsou jednoduché, srozumitelné, „mají hlavu i patu“. Obsahují dobrou míru poučení. Velkým plusem jsou ilustrace Heleny Zmatlíkové, které zůstávají pro malé děti stále téměř nepřekonané.

Parametry: Autor: Michal Černík, Ilustrace: Helena Zmatlíková, Počet stran: 60, Vydavatel: Junior, Formát: 255x200mm, Rok vydání: 2010

Anotace vydavatele: Kdo snědl sladkou kaši, O velikém psím tajemství, Poklad ovečky Báry, Proč se prala koťata… a další krátké pohádkové příběhy.

Odkaz na knihu: Za zvířátky do pohádky
Recenze byla připravena ve spolupráci s e-shopem Agátin svět

Publikoval(a) (1 449) 
Štítky: , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat