2011 05.10

Děti a hry

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

O tom co se stalo a stát se nemuselo (knížka + CD)

Obsahuje osm napínavých a poučných příběhů, které zavedou děti do různých nebezpečných situací. Každý příběh končí radou, jak se správně zachovat. Za každým příběhem v knížce následují tři otázky, vztahující se k ději. Děti by měly poznat, která je správná. Na téma příběhu je možné dále s dětmi pracovat a na danou otázku v knížce Co by se stalo, kdyby … Vymýšlet různé možnosti, jak by příběh mohl dopadnout jinak. Ke každému příběhu náleží písnička na stejné téma. V knížce jsou uvedeny jejich notové záznamy.

Příběhy napsala Marie Adamovská, bohaté barevné ilustrace nakreslila Edita Plicková.

Téma jednotlivých povídek:

  1. Koupání na rybníce
  2. Požár od nalezeného zapalovače
  3. Napadení psem
  4. Nalezení injekční stříkačky na písku
  5. Příhoda v lesní jeskyni
  6. Elektrická zásuvka
  7. Bruslení na rybníce
  8. Únos dítěte.

Na CD vypráví příběhy Pavel Soukup, písničky na texty Ondřeje Suchého zpívají Bambini di Praga. Hudbu k písním složili: Jiří Hradec, Stanislav Chudoba, Jaromír Klempíř a Jiří Strohner.

Tato kniha je prvním titulem šestidílné edice nazvané „Preventivní výchova“. (Rotag)

Titul je zaměřen na ochranu dětí předškolního věku a mladšího školního věku. Je to výborná pomůcka pro pedagogy v mateřských školách, ale i na základních školách. Děti se touto formou učí, jaká nebezpečí na ně mohou číhat a jak se mají zachovat. Pomocí písniček si svoje znalosti upevní.

Doporučte tuto knihu svým známým, kteří mají děti, bude se jim určitě líbit, tak jako se líbila mě a mému staršímu synovi. Věříme, že všechny tituly nové edice přispějí k výchově i ochraně našich nejmenších a doufáme, že tento první titul děti zaujme a přinese jim i poučení, jak se v podobných situacích zachovat.

Publikoval(a) (840) 
Štítky: , , , , , , , , , , , , , , ,




3 komentářů k “Děti a hry

  1. Barbora Filipová

    Dobrý den, tak jsem si titul asi objednala,ale vůbec zde nebylo jakým způsobem bude doručen,nebo jakým způsobem budu platit.. Tak nevím,snad to bude úspěšná objednávka…

  2. barbora Filipová

    Dobrý den,
    dá se zboží. které najdu u Vás na stránce objednat přes internet?
    Měla bych zájem o Děti a hry, ale nevím kde to seženu.
    Děkuji Filipová

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat