2023 07.10

Oboustranná podzimní výzdoba na okno

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Podzim přináší krásnou paletu barev a příležitostí k tvoření s našimi dětmi. Jedním z úžasných způsobů, jak sdílet radost z podzimu, je vytvořit společně s dětmi jednoduchou oboustrannou výzdobu oken, kterou si můžete vychutnat celou podzimní sezónu.

Potřebné Pomůcky:

  • Omalovánky s podzimními motivy
  • Vodovky nebo fixy
  • Nůžky
  • Kuchyňský olej
  • Houbička
  • 2 papírové utěrky
podzimní výzdoba na okno

Postup:

1. Výběr a vytisknutí obrázků

V první kroku si vyberte obrázky s podzimními motivy. Můžete si je stáhnout z internetu nebo zakoupit originální ilustrace přímo u autorky. Samozřejmě si omalovánky také můžete sami namalovat.

2. Kreativní zbarvení

Teď se můžete s dětmi pustit do barvení obrázků. Doporučuji vám použít vodovky nebo fixy. Nechte děti vybrat si své oblíbené barvy a nechte je rozvíjet svou kreativitu tím, že budou vybarvovat obrázky podle svých představ.

3. Vystřihnutí obrázků

Jakmile budou obrázky dokončené a suché, pomozte je dětem vystřihnout. Pro malé děti to může být trochu náročné, takže buďte trpěliví a buďte připraveni na to, že jim budete muset trochu pomoci.

4. Olejová vrstva

Nyní přijde na řadu zajímavá fáze. Každý vystřižený obrázek potřeme na zadní straně tenkou vrstvou kuchyňského oleje. Olej zvýrazní barvy a vykouzlí oboustranný obrázek. Můžete k tomu použít houbičku nebo vatové tampónky.

5. Vysušení

Po nanesení oleje dejte na obrázky mezi 2 papírové utěrky a tlakem a hlazením z nich odsajte přebytečný olej.

6. Výsledek a výzdoba

Jakmile budou obrázky zcela suché, jsou připraveny k výzdobě. Můžete je pověsit na okna pomocí průhledné lepicí pásky nebo do prostoru na provázku. Tím vytvoříte nádhernou podzimní atmosféru na vašich oknech či dveřích.

Nechte se unést podzimními barvami a tvořte společně s dětmi. Budete překvapeni, jak krásné a inspirativní mohou být výsledky!

Publikoval(a) (193) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat