2023 27.09

Hry pro děti, které rozvinou jejich dovednosti a přinesou jim nové znalosti

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Jak nenásilnou a přátelskou formou předat dítěti nové poznatky, rozvinout jeho dovednosti a zabavit ho? Přeci pomocí vzdělávacích her. Na co se zaměřit při jejich výběru a které hry jsou mezi dětmi oblíbené?

Podle čeho vybírat hry pro děti?

Při výběru hry pro děti se zaměřte především na to, co od ní vlastně požadujete. Hra může:

  • pomoci dítěti s rozšířením všeobecného přehledu,
  • potrénovat paměť,
  • rozvinout logické myšlení,
  • rozšířit slovní zásobu.

Samozřejmě nezapomeňte vzít v úvahu také věk dítěte.

Zdroj obrázku: pics five / Shutterstock.com

Oblíbené vzdělávací hry pro děti

Jestliže se v nabídce her pro děti vůbec neorientujete, můžete se inspirovat některými z následujících tipů. Oblíbenou volbou je Cortex. Zábavná karetní hra pro celou rodinu, která prověří paměť, koncentraci, logické myšlení i postřeh hráčů. Koukáte-li se rádi s dětmi na vědomostní televizní pořady, můžete si doma vytvořit improvizované televizní studio a společně si zahrát AZ Kvíz Junior. Pro předškoláky je zase vhodná karetní hra Předškolák, která se dá hrát až ve 20 hráčích.

Vzdělávejte děti i na cestách

Protože dětské hry se nemusí hrát pouze doma, ale také na cestách, využijte každé delší trasy k tomu, že svou ratolest během cesty zabavíte vzdělávací a zábavnou hrou, místo toho, abyste mu půjčovali svůj telefon anebo stále dokola poslouchali ten stejný set písní. Na cesty se ideálně hodí Dino Uzly, Cestovní soubor her, Příběhy z kostek, Optické klamy, Kvído – Obrázkové hádanky či například Dino Mince.

Vzdělávejte své děti zábavnou formou a hrajte s nimi hry, které budou bavit celou rodinu. Společně si tak všichni můžete procvičit paměť, potrénovat a rozšířit slovní zásobu a zaměřit se na logické myšlení. Hry pro děti vybírejte vždy s ohledem na věkové doporučení od výrobců a nebojte se přečíst také několik recenzí od ostatních rodičů.

Publikoval(a) (229) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat