2010 18.12

Pokyn ministra: Úprava odměňování pedagogických pracovníků od 1.1.2011

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Vážená paní ředitelko,
Vážený pane řediteli,

v souvislosti s novou právní úpravou odměňování pedagogických pracovníků účinnou od 1. ledna 2011 se na Vás obracím s následujícím pokynem.
Pro pedagogické pracovníky jsou nově upraveny dvě stupnice platových tarifů s preferencí vysokoškolsky vzdělaných začínajících (resp. mladších) kvalifikovaných pedagogů. 1. stupnice se vztahuje na pedagogické pracovníky, kteří mají vysokoškolské vzdělání a současně splňují odbornou kvalifikaci, 2. stupnice se vztahuje na všechny ostatní pedagogické pracovníky (tj. na pedagogické pracovníky, kteří splňují odbornou kvalifikaci, avšak nemají vysokoškolské vzdělání a dále na pedagogické pracovníky, kteří odbornou kvalifikaci nemají). Obě stupnice jsou konstruovány tak, aby žádnému pedagogickému pracovníkovi neklesl oproti stávající právní úpravě platový tarif.

Na navýšení platových tarifů kvalifikovaných pedagogických pracovníků s vysokoškolským vzděláním máme k dispozici pro příští rok 2,1 mld. Kč – tyto finanční prostředky budou školám a školským zařízením poskytnuty prostřednictvím Rozvojového programu MŠMT – posílení platové úrovně pedagogických pracovníků s vysokoškolským vzděláním, č.j. 29127-2010-26. Není tedy žádný důvod odebírat či snižovat pedagogickým pracovníkům osobní příplatky – objem finančních prostředků na platy zůstává stejný jako v letošním roce (resp. výše zmíněně 2,1 mld. Kč máme oproti letošnímu roku navíc). Pokud se tedy nic nezmění na podmínkách, za kterých byl osobní příplatek pedagogickému pracovníkovi přiznán (tj. na kvalitě či množství jeho práce), doporučuji ponechat osobní příplatky ve stávající výši. (msmt.cz)

S pozdravem

Josef Dobeš
ministr školství

Publikoval(a) (3 109) 
Štítky: , , , , , , , , ,




Jeden komentář k “Pokyn ministra: Úprava odměňování pedagogických pracovníků od 1.1.2011

  1. Lída

    U nás už většině učitelek co znám dali podepsat, že je přeřazují do 8.třídy, nikde totiž není stanoveno, že to nesmí, tak proč by to neudělali, že…takže to čekám taky…..to zas někdo něco nedomyslel…. a to že Dobeš všem pošle tento otevřený dopis …není zákon, takže to je k ničemu.

Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat