2010 20.04

Sedák BabySmart – Povýšení malých dětí na VELKÉ!

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Výhradní dovozce německých odrážedel First BIKE letos na jaře představil další hit. Tentokrát jde o americký výrobek ověnčený řadou prestižních ocenění mateřských, otcovských i odborných institucí – sedák BabySmart určený pro batolata, předškoláky i drobnější školáky.

First Bike s.r.o. je rychle rostoucí společnost založená původně advokátkou, ale v současné době především matkou dvou malých dětí, Andreou Balharovou. „Společným jmenovatelem výrobků, které dovážíme, je chytrý nápad. Dobře vypadají, ale nejsou to věci na efekt. Jsou výchovné, vedou děti k větší samostatnosti a rodičům usnadňují každodenní život po dobu několika let. Ale hlavně – děti je milují“, říká Balharová.

Sedák BabySmart provází dítě na dlouhé cestě od batolecí židličky k židli pro dospělé. Dvouleté dítko často protestuje, když jej rodič souká do vysoké jídelní židličky a poutá jej řemínky. Takto staré batole už chce všechno dělat samo, sedět chce také jako dospělí. Potíž je v tom, že když se usadí na klasické židli, bradu má těsně nad deskou stolu… Po chvíli tak putuje zpět do jídelní židle, ve které se mu nikterak nelíbí, anebo rodič rezignuje na důstojné stolování a běhá za svým potomkem s lžící v ruce.

V sedáku BabySmart dítě nejen sedí výše, ale pobude v něm mnohem déle – nevrtí se. Lépe v něm jí, kreslí či píše. Chce být u stolu rovnocenným partnerem dospělých, všechno vidět, mít přehled. Brzy si tak do sedáku samo vleze a taky z něj sleze bez pomoci rodičů. V tomto sedáku se dítě nijak nepoutá, ani sedák se k židli nijak nemontuje. Nesklouzává, nesjíždí – váhou dítěte se přisaje k podložce.

Dítě se se svým sedákem brzy sžije a putuje s ním po celém bytě. Jednoduše si jej položí na zem, pohodlně se usadí a hraje si – staví kostky, čte si, dívá se z něj na pohádky. Díky jeho muší váze (900 gramů) si jej bere k babičce, do restaurace či do divadla. Přibalí Vám jej do kufru na dovolenou, bude si v něm lebedit na trávě i na pláži.

BabySmart vyrábí sedáky z nového, tzv. Cooshee™ materiálu. Vyvinula jej zakladatelka společnosti, americká designéra Diane Zissu. Jako matka tří dětí přesně věděla, co hledá. Cooshee™ je pěnová hmota s hladkou a teplou „kůží“, která děti nestudí. Díky tomuto materiálu je sedák pružný, polštářově měkký a zároveň pevný. Nábytek Vám určitě nepoškrábe. A údržba? To je hračka – stačí ho otřít hadříkem.

Pouhý týden po uvedení sedáku BabySmart na český trh jsme k jeho americkým oceněním přidali i první evropské vavříny – GRAND PRIX veletrhu FOR KIDS 2010,“ dodává Balharová. Jde o cenu odborné poroty, která sedáky BabySmart označila za nejlepší vystavovaný výrobek pro děti. Základními kritérii při posuzování jednotlivých exponátů byl netradiční nápad, design, mimořádná kvalita za přijatelnou cenu, zdravotní nezávadnost, technické řešení a vlastnosti splňující přísné normy sledované u výrobků určených právě dětem.

Více informací a fotografií najdete na www.babysmart.cz

Publikoval(a) (2 740) 
Štítky: , , , , , , , ,




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat