2022 31.03

Jsou bílé tenisky dobrá volba pro naše batole?

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Rodiče by měli vybírat obuv pro ty nejmenší pečlivě a s rozvahou. Dětské chodidlo je totiž stále ve vývinu a je tak potřeba zajistit dítěti optimální podmínky pro růst. Jak by tedy měla kvalitní obuv pro batolata vypadat a jsou bílé kecky dobrou volbou pro naše nejmenší? Na to najdete odpovědi na následujících řádcích. Čtěte a inspirujte se s námi.

Je bílá barva obuvi vhodná pro ty nejmenší?

Začneme barvami. Někteří rodiče si potrpí na nejnovější módní trendy. Mezi ty můžeme jistě zařadit i bílé tenisky či sneakersy. V posledních letech se staly naprostým hitem a není se čemu divit. Bílá barva se skvěle kombinuje s dalšími oděvy a s módními doplňky. Jedná se totiž o neutrální barvu. Je ale sněhová vhodná i pro naše nejmenší?

Odpověď zní ano, určitě. Samozřejmě ne za každých okolností. Vždy tak záleží na tom, kam se s bílými teniskami plánujeme s naším batoletem vydat. Chystáme-li se nakupovat nebo na návštěvu ke kamarádce či k příbuzným, budou bílé kecky vhodnou volbou. Na výlet do lesa se pak ale raději sněhobílé barvě vyhněte. Děti se při hře a při poznávání okolí často zašpiní a bílá by tak v blátivém či nerovném terénu nemusela obstát. Jestli-že vám však bláto nedělá potíže, můžete za určitých okolností nazout vašemu batoleti bílé tenisky i do přírody. Stačí, když si k bílé obuvi přikoupíte i kvalitní čistící pěnu nebo gel. Ty by pak měly na zašpiněné bílé tenisky stačit. Dětské bílé tenisky pak rodiče rádi ladí i se svou obuví. Chcete-li být styloví, můžete vaší ratolesti pořídit podobný outfit, jako je váš vlastní. S bílými teniskami nebo i polobotkami jistě zazáříte. Tip na kvalitní polobotky najdete např. i zde https://www.eobuv.cz/damske/polobotky.html.

Jak by měly vypadat boty pro naše batolata?

A jak by měly vypadat kvalitní boty pro naše nejmenší? Základem by měla být vždy odolná podrážka obuvi, která bude vhodně tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí. Batolátka jsou ještě neohrabaná a jejich první krůčky nejsou ještě plně stabilní. Dětská chodidla si tak zaslouží dobrou oporu v kotníku. Důležité je i to, aby měla dětská obuv prodyšný svršek. Díky tomu se nebudou batolatům potit a zapařovat chodidla. Aby byla dětská nožka v pohodlí, musí zkrátka dobře dýchat. Dobrou volbou jsou pak i dětské tenisky na suchý zip. Batolátka se mohou postupně naučit si boty nandávat a zapínat. Obuv na suchý zip tak skvěle podpoří samostatnost vašeho dítěte.

Z jakého materiálu bude dobré vybrat tenisky pro naše batolátka?

Při výběru dětské obuvi hraje důležitou roli i její materiál. Na trhu jsou syntetické i přírodní dětské boty. V posledních letech však vítězí na plné čáře ty přírodní. Má to hned několik důvodů. Obuv z přírodních materiálů je odolná a příjemná na dotek. Dále se dobře přizpůsobí specifickému tvaru dětského chodidla. Přírodní materiály, jako je např. kůže, mají totiž tendenci se časem rozpínat. Jako bonus jsou pak dětské boty z přírodních materiálů i tzv. udržitelné. Udržitelný způsob života již akcentují ty největší světové módní značky. Rozhodně tak budete mít z čeho vybírat. Aby vašim batolátkům boty dobře sloužily, vybírejte vždy pečlivě i jejich velikost. Boty by měly dětem sedět tzv. na míru. Nikde nesmí nic tlačit, chodidlo by pak nemělo v keckách ani plavat.

Publikoval(a) (54) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat