2023 19.12

Nejlepší deskové hry pod stromeček

Předškoláci – omalovánky, pracovní listy | Magazín pro učitelky i rodiče, předškolní a mimoškolní vzdělávání. Aktivity, náměty pro dospěláky a děti v mateřské školce, škole.

Objevte s námi nejlepší deskové hry, které udělají radost pod každým stromečkem! Vybrali jsme pro vás 6 her, které si užijí jak milovníci blafování, tak i sólo her, rychlého adrenalinu, či týmovek! Zkrátka a dobře – vybere si tu opravdu každý!

Na prodej

Na prodej je rychlá karetní hra, ve které budete se budete přetahovat s ostatními hráči o různé nemovitosti. Na kartách najdete všechny možné domy a domky, co vás napadnou, od kanálu, přes různé garsonky až po vesmírnou stanici. Karty mají hodnoty od 1 do 30, a samozřejmě, že čím vyšší číslo, tím lepší – protože ve druhém kole se je budete snažit prodat za co nejvíc peněz!

A ten, kdo dražil s rozvahou, bude mít samozřejmě navrch. Na prodej je hra plná blafování, kde vyhrává nejlepší obchodník s nejlepším poker facem.

Podzimní syslení

Pomožte zvířátkům v nesnázích! Zima na krku, a zvířátka v lese se už na ni horlivě připravují! A je vaším úkolem jim poskládat cestičku do domečku tak, aby na ní našly co nejvíce jídla, které mají rády.

V každém tahu si budete vybírat jednu z destiček cesty, a podle toho, odkud ji berete, takovou spustíte schopnost. Někdy si vylepšíte velikost spíže, jindy zlepšíte bodovou hodnotu některého typu jídla, doberete si nové zvířátko, a být v dalším kole první taky není k zahození!

Maximální Warp

Rozzařte vánoční oblohu laserem! Jste pilot Taylor Minde, který se ztratil se svojí stíhačkou uprostřed hlubokého vesmíru. Na cestě domů však narazíte na nepřátelskou flotilu. Jestli ještě někdy máte spatřit svou rodnou planetu, musíte nepřítele zničit, stůj co stůj.

Jádrem dění se stane pytlík, ze kterého budete naslepo tahat žetonky akcí, a těmi ničit nepřátelské lodě. Ve vaší misi vám budou pomáhat různé karty výbavy, žetony speciálních schopností, a v neposlední řadě i typ vaší lodě – každá je totiž jiná. Čeká na vás hromada nepřátel, a několik typů bossů.

Projekt A.R.T.: Zachraňte umění

V Projektu A.R.T. se stanete členy týmu, který má za úkol vystopovat a zajistit kradená umělecká díla, a navrátit je zpět do rukou původních majitelů. Organizace Bílá rukavice je však rozlezlá po celém světě – od Japonska až po Egypt. Ve svém tahu budete hrát karty akcí, a manipulovat se svými drahocennými surovinami tak, aby vám vydržely ideálně co nejdéle. O tom, co a jak použít se naštěstí smíte dohodnout se svými spoluhráči. Tady totiž táhnete za jeden provaz. Buď vyhrajete a nebo padnete jako jeden tým!

Podsvětí

Převezete ostatní nebo převezou oni vás? Ve hře Podsvětí se stanete převozníky, kteří přes řeku Zapomnění převáží zbloudilé duše. Avšak do Ráje se chtějí dostat i démoni.

Pomůžete těm, kteří si to zaslouží nebo těm zatraceným? Ve svém tahu budete umisťovat kartu pasažéra do jedné ze dvou lodí, a následně hlasovat, která z nich odpluje. Budete také dostávat karty schopností, které vám úděl ulehčí. Kdo dostane na druhý břeh více pasažérů své frakce, vítězí.

Cáklé safari

Postavte si své vlastní safari! Všechna zvířátka žijí kolem řeky, aby měla co pít. A tak se snažíte vybudovat své safari kolem míst, kde žijí taková zvířátka, za která dostanete nejvíce bodů!

Cáklé safari je hra, která se hraje v reálném čase pouhých 90 vteřin! Budete z hromádky dílků brát destičky řeky a stavět je vedle sebe tak, aby řeka správně navazovala. Na rubu každé destičky sice dostanete nápovědu, jaká zvířátka tam mohou být, ale jedno z nich tam vždy chybí! Jakmile uteče minuta a půl, všichni si spočítají, za kolik bodů přilákali zvířátka do svého safari.

Publikoval(a) (85) 




Leave a Reply


im
2007-2024 Předškoláci - Pedagogický magazín - rozvoj a výchova dětí, ISSN 1804-3615 (single)
Tento portál mediálně zastupuje Impression Media, s.r.o. | Info pro uživatele: sběr a využití dat